keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen ja Zini´s tours osa 3

1-6.4.2010

1.4 Aprillipäivä alkoi osaltani erittäin mukavalla yllätyksellä, viime syksynä vaihdossa ollut Viki teki yllätys visiitin Pietariin. Heräsin aamulla oven koputukseen, jonka avasin erittäin unen pöpperöisenä. Viki se siellä oven takana koputteli ja kaiken lisäksi sain häneltä pääsiäislahjaksi itse maalatun Migonon-munan. Päivä oli aurinkoinen sekä lämmin ja siksipä myös nahkatakki kaivettiin esille talviteloilta. Kevät oli siis vihdoin saapunut Pietariin!

2.4. Perjantaina sain pääsiäisvieraakseni opiskelukaverini lappeen rannasta. Tietysti kaupunkiin päästyämme suuntasimme nauttimaan EurAsian Happy Hoursta eli kaikki tilatut sushit tulevat tuplana. Kieltämättä jossain vaiheessa seurueeseemme iski maksimum over load of sushi. Ihana kevät sää jatkui, joten loppu päivä kului kaupungilla guljailessa ja Nevanrannalla notkuessa.

3.4. Lauantaina jatkoimme kaupungilla pyörimistä ja kävimme niin Iisakin kirkon kattotasanteella ihastelemassa kaunista Pietaria sekä Vodka-museossa. Museossa esitellään Vodkan historiaa, erilaisia valmistusmenetelmiä sekä eri vodka merkkejä. Pietari Suurella oli kuulemma tapana järjestää juhlista myöhästyneelle henkilölle ”rangaistus-malja”. Kyseisenä aikakautena vodka oli vahvuudeltaan 20–25 %, rangaistusmalja oli kuitenkin kooltaan 1,25 litran suuruinen. Parasta oli siis ilmestyä ajoissa Pietari Suuren juhliin…

Lauantai-sunnuntai yönä näimme Ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen kuuluvan kulkueen, jossa jumalan palvelukseen osallistuneet kiertävät kirkkoa ympäri puolen yön aikaan. Moskovan pommi-iskujen takia turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota ja Kazanin kirkon edustalle päästäksemme meidänkin oli kuljettava metallinpaljastimien läpi.Sunnuntaipäivä kuluikin nopeasti ostoskeskuksessa kierrellessä ja kaupunkia ihmetellessä.

P.S.Seuraavassakin kirjoituksessani on luvassa lisää matkakertomuksia, sillä ajoin kertoilla veljeni matkasta täällä Pietarissa (kävimme mm. Zenitin pelissä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti