lauantai 9. tammikuuta 2010

С Новым Годом 2010! Hyvää uutta vuotta 2010!

29.12.2009–3.1.2010

29.12 Palasin junalla pikaiselle uuden vuoden visiitille Pietariin. Juna matka sujui sukkelaan kun muutama muukin meidän suomalaisista vaihtareista sattui samaan kyytiin. Joulun aikaan Pietarissa oli satanut ennätyksellisen paljon lunta ja katuja peitti järkyttävä jään ja lumensekainen pinta. Matkalaukkujen raahaaminen metrolta asuntolaan, ei siis ollut kaikkein miellyttävimmästä päästä. Asuntolalle päästyämme jätimme laukut ja lähdimme saman tien jonottamaan rakkaaseen viisumitoimistoomme rekisteröitymistä varten. Jonotimme toimistoon vain 1,5 tuntia, tosin jonotusaika olisi ollut lyhyempi, jos viisumitädit eivät olisi pitäneet ”5 minuutin” taukoaan (tauko kesti todellisuudessa sellaiset 40 minuuttia). Kaikesta huolimatta sain kuitenkin asiani hoidettua. Yleisesti ottaen ikävin asia viisumitoimistossa ovat sen aukioloajat. Toimisto on arkisin auki ainoastaan 2 tuntia. Toimistolle kannattaa siis saapua ajoissa, jos haluaa saada asiansa varmasti hoidettua.

Kuten jo aiemmin mainitsin katujen huonosta kunnosta, kävely tai ulkona ylimääräinen oleskelu ei oikein huvittanut. Pääsääntöisesti päivät kuluivat sisätiloissa. Keskiviikkona tapasin serkkuani, joka oli tullut Pietariin viettämään uutta vuotta muutaman kaverinsa kanssa. Kävimme yhdessä syömässä ja päivitimme kuulumisia.

Uuden vuoden aattona aloitimme valmistautumisen iltaa varten hyvissä ajoin. Päivällä teimme yhdessä ruokaa iltaa varten, suomalaiset vastasivat poronkäristyksen ja perunamuusin valmistuksesta. Saksalaiset puolestaan kokkasivat perinteistä ”saksalaista ruokaa” eli chili con carnea. Olimme aiemmin olleet huolissamme ruoan riittävyydestä kaikille, kuitenkin illalla juhlapöytään astuessamme huomasimme, että syötävää oli aivan valtavasti… kaikki saivat siis vähintäänkin mahansa täyteen. Ruokailun jälkeen porukkamme hajaantui, osa ihmisistä lähti ihastelemaan Palatsiaukion tapahtumia ja osa jäi asuntolaan. Venäläiseen tapaan katsoimme klo 00.00 lähetettävän presidentin puheen. Illan/Yön jatkoksi kipaisimme vielä tanssimaan lähistöllä sijaitsevaan klubiin. Ilta oli erittäin onnistunut ja ehdottomasti yksi elämäni paras uuden vuoden aatto!

Edellisen illan valvomisen vuoksi heräsimme melko myöhään uuden vuoden päivänä. Päivä kruunaantui sushin syönnillä ja yhteisellä leffahetkellä asuntolassa. Ei siis mikään huonompi aloitus tulevalle vuodelle!

Lauantaina tapasin jälleen serkkuani ja hänen kavereitaan ja kävimme yhdessä taas syömässä. Matkalaiset olivat olleet tutustumassa Eremitaasiin ja olivat joutuneet jonottamaan sinne 2 tuntia ulkona ja vielä hetkisen sisällä, ennen kuin edes pääsivät ihastelemaan talvipalatsia. Ajankohta ei siis ollut kaikkein otollisimmasta päästä vierailla Pietarin ykkösturisti kohteessa, koska uuden vuoden turistit olivat vallanneet koko paikan ja ruuhkaa siis riitti.

3.1. Palasin koti Suomeen… ainakin näin viikoksi. Tulomatkani ei alkanut kovin otollisissa merkeissä, sillä bussi tuli tavallista myöhemmin pysäkille ja pysäkillä tietysti vallitsi valtava ryysis. Onneksi olin ostanut matkalipun etukäteen, koska bussi oli buukattu lähes täyteen jo etukäteen. Häslingin vuoksi ensi siis ehtinyt käydä ostamassa itselleni lisää eväitä, miten olin suunnitellut, vaan minun oli tyydyttävä 10 h kestävään matkaan 3 omenalla, 2l vesipullolla ja smoothiella. Ajattelin, että Viipurissa viimeistään ehtisin käydä ostamassa jotain syömistä, mutta tietysti siellä vallitsi samanlainen hässäkkä kuin Pietarissa, joten sain suosiolla unohtaa eväiden hankinnan. Rajalle päästyämme bussi pysähtyi nopeasti Tax Freessä, josta sain ostettua evääksi ainoastaan sipsiä ja karkkipussin, kuinka terveellistä! Rajalla, ihme kyllä Suomen tullin puolella, jouduimme odottelemaan ruuhkassa. No onneksi emme olleet vaalimaalla, jossa parhaimmillaan oli yli 7 tunnin jonot. Uskomatonta! Bussi oli Jyväskylässä vähän yli puolen yön ja vihdoin matka oli ohi. Toivoin vain, että paluumatkani Pietariin sujuisi hieman helpommin, sitä odotellessa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti