sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Asuntola liekeissä - Dormitory on fire

20.10.2009

Tiistai-iltamme alkoi varsin jännittävissä tunnelmissa….
Tulin salilta asuntolamme joskus seitsemän jälkeen. Rappukäytävässä huomioni kiinnittyi voimakkaaseen (savun)hajuun. Kyselin, kerroksessa asuviltamme pojilta, että oliko heillä tietoa mikä asuntolassa haisee. Vastaukseksi sain, että ilmeisesti joku oli onnistunut polttamaan ruokansa pohjaan ja paha haju olisi siis lähtöisin palaneesta ruoasta. Ajan kuluessa haju (+myöhemmin savu) vahvistui entisestään ja jostain syystä ensimmäisessä kerroksessa haju oli kaikkein voimakkaimmillaan. Kävin itse kerran alakerrassa tsekkaamassa tilannetta, mutta koska olemme Venäjällä, niin enhän saanut mistään mitään infoa.

Puoli kymmenen aikoihin lähdimme kämpikseni kanssa läheiseen kahvilaan istumaan, koska emme enää halunneet hengittää savua. Maksaessamme lasku näimme Griboejdovan kanaalin toisella puolella paloauton ja ihmettelimme, että mihinkähän se on menossa. Totesin vielä, että ainakaan kanaalin tätä puolta paloauto ei voisi ajaa, sillä kyseessä on yksi suuntainen tie. Hetkisen kuluttua kyseinen paloauto huristi tuhatta ja sataa kahvilan ohi, eikä aikaakaan kun jo toinen paloauto ohitti meidät. Siinä vaiheessa meillä tuli oikeasti kiire suunnata kahvilasta takaisin asuntolalle. Kuljimme jännityksen vallassa sen muutaman sata metriä, mikä kahvilasta on yliopistolle matkaa. Kampus alueelle saavuttuamme tajusimme heti minne paloautot olivat suunnanneet… asuntolallemme tietenkin! Näimme ihmisten seisovan läppäreidensä ja laukkujensa kanssa pihalla. Kuulimme, että asuntolassa olleet oli evakuoitu pihalle 2 minuutissa. Ensimmäinen ajatukseni oli, että kuinka pahasti asuntola olikaan tulessa ja toivoin, ettei kenellekään olisi käynyt mitään. Toisena mieleeni pilkahti materiaalinen omaisuuteni, oli nimittäin jättänyt huoneeseeni passin, tietokoneeni kuin luottokorttinikin… Hieman ehdin jo pelkäämään, että mitäs nyt.

Tulipalo saatiin onneksi sammutettua, kukaan ei loukkaantunut palossa ja pahimmilta materiaalisilta vahingoiltakin vältyttiin. Vaikka tuli saatiinkin sammutettua, ei ihan kauheasti tehnyt mieli mennä aikaisin nukkumaan, etenkin jos jotain on jäänyt palopaikalla kytemään…

Tulipalo on ilmeisesti saanut alkunsa ikkunasta heitetystä tupakan tumpista. Toisaalta olen kuullut, että asuntolassa käytettävällä kaasulla olisi myös osuutta palon syttymiseen. Virallista vahvistusta palon syttymissyystä siis emme edelleenkään ole saaneet.

Tässä alla hieman kuvia kyseisestä illasta ja tulipalon aikaan saannoksista:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti