perjantai 25. syyskuuta 2009

Pietarhovi

20.9.2009

Sunnuntaina teimme päiväretken Pietarhoviin tsaarien kesäpalatsille. Pietarhovi sijaitsee Suomenlahden rannalla noin 30 km päässä Pietarista. Pietarhovin upeat suihkulähteet ovat toiminnassa ainoastaan syyskuun loppuun saakka, joten meillä alkoivat olla syksyn viimeiset hetket käsillä Pietarhovissa vierailun suhteen.

Lähdimme sekalaisella joukkiolla matkaan jo aamupäivästä. Oppainamme olivat Kristiina sekä kaksi Finecin opiskelijaa Susa ja Sassa. Pietarhoviin pääsee joko junalla tai kantosiipi aluksella. Päätimme valita kulkuneuvoksemme junan, joka oli halvempi vaihtoehto. Pietarhoviin pääseminen kesti taas venäläiseen tyyliin noin kolme tuntia. Jouduimme kerran vaihtamaan metrolinjaa, ennen kuin pääsimme Balttian asemalle, jossa puolestamme jouduimme odottamaan 45 minuuttia junan lähtöä. Juna matka kesti reilut puolisen tuntia. Paikallisjunassa matkustaminen on ehdottomasti kokemisen arvoinen tapa matkustaa. Kauppiaita matkalla riitti enemmän kuin Heinätorilla, matkan aikana tarjolla oli niin jäätelöä, kyniä, tarroja, magneetteja kuin liimaakin, siis kaikkea ehdottoman tarpeellista. Noustuamme junasta harhailimme taas hetkisen aikaa ja vajaan tunnin kävelyn jälkeen löysimme itsemme Pietarhovista. ( Asemaltahan ei voinut ottaa bussia, jotka mitä luultavimmin olisivat menneet suoraan Pietarhoviin ja maksaneet noin 20 ruplaa.)

Pietarhovi oli kaunis paikka, vaikka neljän tunnin matkustaminen olikin hieman verottanut matkalaistemme voimia. Sanat eivät tee oikeutta paikan kauneudelle, joten voitte kuvista ihastella Pietarhovia. Kämppikseni, Kristiina ja minä kävimme sisällä suuressa palatsissa, jossa pääsi ihastelemaan tsaarien vaatimatonta elämän tyyliä. Kämppikseni ja minä olimme ehdottomasti sitä mieltä, että voisimme sisustaa huoneemme Pietarhovin tyyliin. Venäläisten opiskelijakorttiemme ansiosta säästimme pitkän pennin, sillä normaalisti ulkomaalaisilta peritään (täälläkin) huomattavasti korkeampia summia puistoon tai museoiden sisäänpääsyistä. Pitkän päivän käyskentelystä väsyneenä päätimme palata kaupunkiin kantosiipi aluksella. Hyvällä tuurilla pääsimme päivän viimeisen lautan kyytiin ja ennen pitkää huomasimme olevammekin jo Eremitaasin edustalla.

Syyskuu oli muutenkin hyvää aikaa vierailla tämä kaltaisissa ”turistikohteissa” sillä jonot joka paikkaan ovat huomattavasti lyhyemmät kuin kesällä. Latailen kuvia kirjoituksen loppuun, kunhan vain nettiyhteytemme sen sallii.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti